söndag 20 november 2016

Försköningspengar

Ronneby kommunbygderåd är ett råd som verkar för att landsbygdens invånare får sin röst förstärkt in i kommunhuset i Ronneby. Rådet förvaltar en så kallad försköningspeng som medlemsföreningar kan få ta del av. Det gäller investering av försköning i mindre tätorter. 

Samhällsföreningen planerar att ansöka om att få ta del av dessa medel.
Vi vill gärna veta vad ni tycker om vårt förslag nedan eller om ni vet något annat som bör förskönas inom samhällsföreningens område. Observera att det ska vara en investering, inte underhåll.

Vi har dessa förslag
-        Stränderna
o   Nya bryggor 
§  Anpassad för kanotister
o   Lekredskap
o   Ny volleybollplan 
o   Bänkar
o   Informationsskylt
-        P-plats varv
o   Röjning
o   Fylla ut
o   Belysning
-        Motionsspår
-        Infart
o   Skyltar
o   Plantering
o   Flaggstång
o   Informationsskylt

Kontakta oss i styrelsen eller skriv dina tankar i kommentarsfältet nedan!
Tack för hjälpen!

1 kommentar:

  1. Föreslår att öppna upp Saxemaraviken så att man ser viken när man kommer på stora vägen vid kyrkan och svänger in på Skärgårdsvägen. Förslaget är att röja upp strandlinjen från Varvet till P-platsen för båtvarvet. Under åren så har det vuxit upp träd, sly, buskar längs hela strandlinjen. Förr i tiden när yrkesfiskarna fortfarande var verksamma (på 70 talet) så var det helt öppet och garnhagen (nuvarande parkeringen till Båtvarvet) var full av aktivitet liksom på bryggorna nedanför där fiskebåtarna fanns. Men när man idag går längs stigen mellan Varvet och Skärgårdsvägen, så är det som att gå in i en mörk skog, istället för att se ut över vattnet och den fina viken. Genom att röja upp där och kanske också fylla ut och ordna till med bryggor, kajplats med parkbänkar att sitta på, kanske kanot uppläggning etc, så får man en bättre tillgång till den fina viken och på så sätt kopplar samman Varvet, Kyrkan och vattnet/viken - allt för att ytterligare förstärka skärgårdsidyllen i Saxemara!

    SvaraRadera